Waarom ik doe wat ik nu doe… websites bouwen

20 september 2018 – Ik klop bij mijn leidinggevende op de deur en zeg: “Ik ga naar huis.” “Het gaat niet meer hè?” zegt ze tegen mij. “Ik meld je ziek.”

Die dag staat bij mij in het geheugen gegrift. Dat was de dag dat ‘echt’ het licht uit ging. Ik was zo moe… Een lang traject volgende. Ik kon niet tegen geluid, niet tegen mensen om mij heen en was alleen maar moe.

Het besef

Bijna een half jaar later begon ik in kleine stapjes met re-integreren op een andere werkplek, maar wel weer in de functie als secretaresse. Dat was de functie waar ik al jaren werkzaam in was.  Tijdens die re-integratie kwam ik tot de conclusie dat ik echt geen energie meer kreeg van mijnwerk. Ik kon het wel, maar het boeide me echt niet meer.


Op onderzoek uit

Het roer moest om. “Maar wat moet ik doen dan?” vroeg ik mijzelf af. Ik ging op onderzoek uit en ben gaan kijken naar waar ik ‘echt’ blij van wordt.

Al jarenlang had ik de wens om te ondernemen, maar wist niet goed wat ik moest gaan doen. Nu werd ik door mijn burn-out gedwongen om daar toch eens serieus naar te gaan kijken.

Altijd heb ik al gevoel voor online techniek gehad. Als er thuis iets gedaan moest worden, dan werd dat altijd naar mij toegeschoven. Ook heb ik in het verleden een blog gehad. Daarbij vond ik het nog het leukste om de pagina een bepaalde look te geven met code. Na een periode van onderzoeken en nadenken wist ik het! Ik word Technisch VA (Virtual Assistant).


Naar mijn doel toewerken

Met dat doel maakte ik samen met met mijn leidinggevende en loopbaancoach een plan. Stap voor stap ben ik naar dat doel gaan toewerken.

Daarvoor investeerde ik in een online training van VA school als leidraad om mijn bedrijf op te zetten. Door op die manier alvast met mijn doel bezig te zijn, hoopte ik langzaam aan weer meer energie te krijgen. Ondertussen was ik nog steeds aan het re-integreren.

Uiteindelijk duurde het meer dan een jaar voordat ik weer een volledige werkdag kon draaien, maar ik was zo blij dat het weer lukte.

Januari 2020 schreef ik mij in bij de KvK en startte ik met de 1-op-1 training Webassistant bij Weblish. Tijdens die training kwam ik erachter dat ik dol ben op websites en de techniek daarachter. Dat moest het gewoon gaan worden. “Ik ga mij volledig richten op het bouwen van websites!”


Geluk

Als ik terugkijk, ben ik afgelopen jaar zo gegroeid. Ook al bouw ik nog maar relatief kort websites, ik durf vol trots te zeggen dat dit echt mijn ding is. Hier ben ik echt goed in! En ook al weet ik niet alles, met mijn inzicht en grote vriend Google, kom ik er meestal wel uit en leer ik iedere keer weer nieuwe dingen bij.

Daarnaast investeer ik ook regelmatig in trainingen om mijn kennis te vergroten. Het is ook allemaal zo interessant! Soms moet ik mij inhouden om niet te hard van stapel te lopen. Kortom, ik wil alleen nog maar meer leren over websites en alles daar omheen.

Groei

Inmiddels heb ik mijn baan in loondienst achter mij gelaten en sta ik op eigen benen. Ik wil niet zeggen dat het altijd makkelijk is. Tenslotte ben ik een bedrijf gestart met een dienst waar ik nog niet echt bekend mee was. En ondernemen op zichzelf is al een heel leerproces. Maar man, o man, ik word er zo blij van! Dit geeft mij energie! Ik zou niet anders meer willen doen.

Krijg jij niet zoveel energie van websites als ik? Laat mij je dan helpen. Bekijk mijn aanbod of neem contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.