Ook jij hebt een ECHT bedrijf!

Mag ik bij jou stage lopen?

“Mama, mag ik bij jou stage lopen?” Die vraag stelde mijn zoon Ikenna (14 jaar) een paar weken geleden aan mij. Hij heeft op school voor het keuzeprofiel ‘Ondernemen’ gekozen en moet nu 24 uur stage lopen bij een ‘echte’ ondernemer.

Mijn antwoord was: “Uhhh, kun je niet beter een andere ondernemer zoeken? Iemand met een kantoor, misschien een bedrijf waar meerdere mensen werken? Ik moet er even over nadenken hoor, want ik gun je zo enorm een stage bij een ‘echt’ bedrijf.”

Jezelf een verkeerd verhaal vertellen

Deze week besefte ik opeens dat ik mijzelf, maar ook hem een verkeerd verhaal vertel. Onbewust hou ik mijzelf toch nog klein. Alsof ik zelf niet eens geloof dat ik een ‘echt’ bedrijf heb. En dat terwijl ik dondersgoed weet dat ik heel veel waarde lever aan mijn klanten. Ik geef altijd meer dan ik beloof en wil alleen maar het beste voor mijn klanten. En daar betalen zij mij voor.

Natuurlijk heb ik een ECHT bedrijf! Ik help coaches en andere dienstverleners aan meer vrijheid door een website of online leeromgeving voor ze te bouwen, het onderhoud van de websites voor ze te regelen en technische problemen op te lossen. En daar verdien ik mijn geld mee. Dat ik vanuit huis werk, geen werknemers in dienst heb, dat maakt daarbij niet uit. Kortom ik ben een ECHTE ondernemer.

Een voorbeeld voor elkaar zijn

Op het moment dat ik dat inzag, heb ik ook volmondig JA gezegd tegen Ikenna als stagiair.

Dit is de perfecte gelegenheid om hem te laten zien dat je niet de gebaande paden hoeft te volgen, maar je eigen ideale baan kunt creëren als ondernemer. Leven op JOUW voorwaarden!

En die geweldige zoon van mij ziet het goed. Gister heeft hij zijn eerste stagedag bij mij gehad. ’s Avonds zei hij tegen mij “Mama, je hebt een ECHT bedrijf hoor!”

Veel coaches en andere dienstverleners werken ook als zelfstandig ondernemer. Nu ben ik erg benieuwd. Welk verhaal vertel jij jezelf?


Kun jij hulp gebruiken bij jouw WordPress website of online academie in LearnDash? Neem dan contact op om een vrijblijvende afspraak in te plannen om te kijken welke hulp jij nodig hebt.